Blíži sa advent a Vianoce. Môžeme si vyrobiť vlastné (napr. ovocia máčaného v čokoláde) alebo do nej zabaliť našu obľúbenú čokoládu a bude skvelým doplnkom vašej adventnej výzdoby. Môžete ich nalepiť na základňu venca a vytvoriť tak zábavnú dekoráciu na dvere alebo z nich vyrobiť visačku na darčeky.
Budete potrebovať:
-základ slameného venca
-alobal
-biely hodvábny papier
-organzová alebo hodvábna stuha
-lepiaca pištoľ
-špajdľa
-nožnice
Plus: dlhá čokoláda, salónka
Odmerajte dĺžku vybranej čokolády a potom vystrihnite listy bieleho hodvábneho papiera tak, aby každý z nich presahoval asi 4 cm za koniec cukru v oboch smeroch a bol dostatočne široký na to, aby sa dalo čokoládu aspoň trikrát obaliť.
Z alobalu vystrihnite štvorce s kratšími stranami tak, aby konce hodvábneho papiera presvitali.
Ceruzkový papier oviňte okolo čokolády, cukru, oba konce poprášte a strapce olemujte nožnicami. Potom ho prelepte fóliou a oba konce zoštipnite. Vzhľadom na tuhosť látky bude na bruchu cukru pekne hladká, ale strapce na koncoch bude treba trochu upraviť na sukňu - siahnite do nej tyčinkou so slučkou a strapce jemne rozšírte.
K podkladu venca ho môžete pripevniť pomocou malých ohnutých drôtikov alebo lepiacich pištolí, najmä ak chcete vytvoriť veselú zmiešanú kompozíciu a chcete, aby cukríky ležali jeden na druhom - na chrbte.
Posledným krokom je uviazanie jednej mašle farebnou hodvábnou stuhou.
Zabalené sladkosti sa dajú použiť aj ako darčekové visačky, ktoré sa dajú nalepiť na darčekovú fľašu s nápojom, s farebnými stužkami a drevenými ozdobami.
Prajeme vám dobrú prácu a dobrú prípravu!